Preguntes freqüents

La perspectiva INTEGRAL que concebem des de CAIF, és l’abordatge des de diferents disciplines professionals (interdisciplinari) dels problemes que es poden trobar cada una de les persones que integren la família. Es pretén donar resposta a una necessitat social, individual i de grup família, en aquells conflictes derivats de la seva interacció, educació i desenvolupament. Des de CAIF abordem el problema que ens presentis analitzant els factors interns que intervenen i els factors socials que estan associats.

El concepte de família esdevé d’una complexitat extraordinària. Bilbao A. al 2002 catalogà més de 56 formes de ser família, la qual cosa evidencia la dificultat per a recollir-les en una sola definició. Per això, des de CAIF, entendrem el teu concepte i model de família i pretenem oferir una solució als problemes que afecten a aquest sistema, bé per un problema d’un dels seus membres, bé per problemes d’interacció entre ells.

El mínim temps possible. Des de CAIF entenem que els problemes han d’abordar-se no sols per a que es solucionin si no també per a que no es repeteixin en el futur. LA durada de la intervenció es podrà valorar una vegada realitzada l’avaluació i dependrà de la disposició i implicació de les persones afectades i de la problemàtica en sí que s’hagi d’abordar.

Qualsevol moment es bo per a iniciar una teràpia si sents la necessitat de fer-ho, encara així t’oferim una llista de situacions en les que està més recomanat:

  • Quan el teu malestar interfereixi en el desenvolupament de les activitats de la teva vida diària.
  • Quan necessitis noves eines per a adaptar-te a un canvi.
  • Quan estiguis en una situació difícil que desbordi els teus recursos personals per a afrontar-la.
  • Quan vulguis millorar un determinat aspecte de la teva vida.
  • Si pateixes algun trastorn psicològic.
  • Quan necessitis orientació davant una situació concreta.
  • Quan necessitis gestionar adequadament la teva conducta o les teves emocions.